Как да контролирате и победите оплакванията си?

Лечение на хистаминовата непоносимост

За съжаление изчерпателните консултации в насока хистаминова непоносимост са рядкост в клиничната практика. Затова „потърпевшите” обикновено трябва да разчитат само на себе си, за да разберат същността на заболяването и да живеят с него. Някои от тях се справят толкова добре с безхистаминовата диета, че не им се налага допълнителен прием на медикаменти. Във всички случаи постигането на известно облекчение на симптомите е напълно възможно.

Елиминираща диета и медикаментозно лечение при хистаминова непоносимост

Лечението на хистаминовата непоносимост включва два основни елемента: елиминираща диета и медикаментозно лечение. Елиминиращата безхистаминова диета се състои в съзнателно избягване на храни и напитки, богати на хистамин и такива, които предизвикват неговото освобождаване от клетките на организма; освен това – ограничаване на хранителни продукти с високо съдържание на други биогенни амини и спиране на всички хистамин освобождаващи медикаменти.

Лекарствата помагат
За медикаментозно лечение на хистаминовата непоносимост няма много възможности или по-точно казано за момента има една единствена. Това са съдържащи ДАО препарати, такива като Даозин, които повишават поносимостта към хистамин съдържащите храни. Продължителен прием на Вит В6 и С би могъл да подобри собствената продукция на ДАО. Санирането на чревната флора с помощта на млечнокисели бактерии също е доказало своята ефективност за намаляване тежестта на някои хранителните непоносимости.

.
Как действа
DAOSIN?

Даозин е създаден специално за хора с недостатъчност на ензима ДАО. Съдържащият се в Даозин ДАО е напълно идентичен с човешкия ензим, който разгражда хистамина. Приемането на 1-2 капсули  Даозин преди хранене повишава съдържанието на ДАО в червата и по такъв начин готовността за разграждане на хистамина. Така Даозин улеснява по естествен начин преработката на постъпващия от храната хистамин в храносмилателния тракт – можете да се храните спокойно и да се наслаждавате на храните които обичате.

предишна страница следваща страница
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks