Интересна серия от кратки видео-филмчета обясняваща какво е хистаминовата непоносимост

Водещият специалист в областта на хранителните алергии Д-р Джанис Викерстаф обяснява в извънредно интересна серия от кратки видео-филмчета какво е хистаминовата непоносимост.

видео – Какво е хистамин?
Д-р Джанис Викерстаф обяснява, защо хистаминовата непоносимост не е хранителна алергия, макар да прилича и често да се бърка с алергия. Тя говори за функцията на хистамина като невротрансмитер и за ролята му за осигуряване на нормалната дейност на мозъка, имунната и храносмилателната ни системи.

видео – Как хистаминовата непоносимост засяга тялото ни?
Д-р Джанис Викерстаф разглежда някои от ефектите от наличието на твърде много хистамин в тялото. Това включва ускорена сърдечна дейност (сърцебиене), пристъпи на паника и много други.

видео – Какви са причините за поява на хистаминова непоносимост
Д-р Джанис Викерстаф обсъжда ролята на ензима диаминоксидаза (ДАО) и как липсата му в организма може да причини здравни проблеми. Тя също така посочва типичната възраст за мъжете и жените, при която е вероятно да се развие хистаминова непоносимост.

видео – Как храненето ни повлиява на хистаминовите нива?
Д-р Джанис Викерстаф обяснява ефекта на различните храни и начина ни хранене върху нивата на хистамина. Тя посочва защо ферментирали и зрелите храни повишават нивата на хистамин, което води до симптоми на непоносимост при някои хора. Тя също така дискутира как консумацията на алкохол засяга нивата на хистамина.
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
-->
Остави коментар

2 коментара.

  1. много полезни филмчета! научих доста от тях.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>