За нас

Добре дошли
на страниците на информационния портал „Хранителни непоносимости”.

Непоносимостите към хранителни продукти са широко разпространени сред индустриалните нации. Според експертите една трета от населението в Европа е засегнато. Поради честотата, с която се срещат, и медицинското и социално значение, което имат, лекарите оценяват хранителните непоносимости като една от епидемиите на съвремието

Причините за тях все още не са твърдо установени, но роля играят инфекциите, възпаленията и различни медикаменти. Широкото използване на добавки, преди всичко в полуфабрикатите, също не влияе добре на чревната флора и нарушава крехкото равновесие на храносмилателната система. Забързаното ежедневие и пестящото време, но небалансирано, хранене водят до неподозирани последствия като кожни обриви, диария и стомашни болки.

В много от тези случаи лекарят не успява да диагностицира хранителната непоносимост, тъй като симптомите много наподобяват тези при други клинични картини, например при алергии и синдром на раздразненото черво. Затова многобройни експерти от научната общност за изследване в областта на хранителните непоносимости обединяват сили в стремежа си да запознаят по-добре лекари и пациенти с този проблем.

Тук ще намерите всичко за лактозата, фруктозата, хистамина и свързаните с тях хранителни непоносимости.

Това е първата базирана  в Интернет информационна платформа на български език, посветена на най-честите хранителните непоносимости – лактозната непоносимост, хистаминовата непоносимост и непоносимостта към фруктоза.

Екипът ни, с помощта на водещи експерти  и на многобройни доброволци, има амбицията да превърне портала „Хранителни непоносимости” в място, посещавано от страдащи хора, от лекари, от фармацевти и лаборанти, но и от всеки, който иска да получи информация или съвет. Място, където могат да се прочетат здравни новини,  свързани с основната тема, съвети на наши и чужди медицински специалисти, човешки истории, споделени от наши читатели, и още много друга интересна информация.

Тук ще намерите и съвети за подходящ диетичен режим, съобразен с вида на хранителната непоносимост, от която страдате. Ще се публикуват и вкусни рецепти.

Искаме да сме полезни както на стотиците хиляди засегнати в България, така и на всички заинтересовани от проблема хранителни непоносимости.

Тази Интернет-платформа за хранителни непоносимости има за цел да служи като мост между лекар и пациент с цел взаимно информиране, така че да позволи на лекарите да поставят по-бързо правилната диагноза и да осигурят живот без страдание на своите пациенти. Затова ще публикуваме адресите на специализирани лекарски кабинети, където ще намерите помощ от подготвени и квалифицирани специалисти.

  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
-->

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>